Om mig
Jag heter Annicka Wuolo och har Samhällsvetenskaplig utbildning i botten vid Stockholms universitet samt Familje- och Relationsinriktad Psykoterapiutbildning med systemisk grund vid Ersta – Sköndal – Bräcke högskola. Jag är även specialiserad inom relationsvåld vid Nationellt Centrum för Kvinnofrid – NCK vid Uppsala universitet.
Jag har mångårig erfarenhet av arbete med barn, unga, vuxna och familjer som har haft olika behov av stöd i sina livssituationer.
Jag går i regelbunden handledning hos auktoriserad handledare/psykoterapeut. Jag arbetar under tystnadsplikt.
Vad jag erbjuder
Individuell terapi
Jag erbjuder individuell terapi till dig som har behov av att samtala om det som känns angeläget.
Du har kanske drabbats av en livskris på grund av separation, arbetslöshet, sorg eller annan förlust. Kanske känner du oro, ångest, trötthet, nedstämdhet eller upplever att självkänslan är låg. Kanske har du funderingar kring ditt livsmönster, dina relationer eller annat som begränsar dig från att leva ditt liv som du egentligen vill. Ibland vet man inte varför man mår dåligt. Då kan man få hjälp med att förstå sig själv och hur man känner. Du får komma till mig precis som du är och med det du behöver reda ut.
Parterapi
Jag erbjuder terapi till par som upplever svårigheter i relationen.
Kanske har ni problem att prata med varandra så att båda känner sig förstådda och lyssnade på? Kanske finns funderingar på en separation? I parterapin får ni, i en trygg miljö, hjälp med att klargöra problem, få bättre kommunikation och ökad insikt. Genom att aktivt lyssna på varandra och låta var och en i lugn och ro få formulera sig och därefter tillsammans reflektera över det som sägs vidgas perspektiven och förståelsen ökar. Målsättningen med samtalen formuleras gemensamt och kan ändras under processens gång och de lösningar man kommer fram till bygger på var och ens egna innersta vilja.
Familjeterapi
Jag välkomnar även familjer i olika konstellationer som av någon anledning har hamnat i en problematisk livssituation och har behov av att reda ut den.
Kanske upplever ni svårigheter som föräldrar. Kanske har en familjemedlem drabbats av någon påfrestning som påverkar övriga i familjen.
En målsättning kan vara att hitta gemensamma strategier för att få till ett varaktigt samarbete med goda relationer. Ibland kan nätverket kring familjen utgöra en resurs och då kan viktiga personer bjudas in till samtal.
För att må bra och utvecklas behöver vi människor varaktiga relationer och sammanhang. Vi både påverkar och påverkas av våra relationer och ibland fungerar inte kommunikationen. Då kan parterapi eller familjeterapi vara ett hjälpsamt forum där en förändringsprocess kan inledas.
Alla är välkomna, oavsett vilken könstillhörighet man identifierar sig med. Barn under 18 år medföljer förälder/föräldrar.